On Stage 2023

Het project Euregio Vokal Workshop had een prachtige start

15 uitstekende amateurzangers uit beide landen verzorgen in maart de twee concerten.

Na een lange, maar zeer welluidende zondag in Akoesticum in Ede konden alle 24 amateurzangers en hun pianisten tevreden terugkijken op hun optreden bij het open podium On Stage.

Voor een selectiecomité bestaande uit de zangers/zangdocenten Claudia Patacca en Thomas Körner en acteur/theaterdocent Andreas Gilles voerden zij werken uit meerdere eeuwen en in diverse genres uit op het thema ‘Music for a while’.

Het publiek, het comité en de organisatoren waren enthousiast over de liedkeuze en de kwaliteit van de optredens, die zorgden voor een afwisselend en boeiend programma. De zangers werden ondersteund door eigen pianisten of de ‘projectpianisten’ Andrey Nesterenko en Karen Thoms.

De 15 uitgekozen zangers en 2 ‘eigen’ pianisten zullen tijdens een weekend-workshop half maart in de Landesmusikakademie NRW in Heek (D) een concertprogramma met een theatraal tintje voorbereiden. Onder leiding van Claudia Patacca als zangcoach en Andreas Gilles als dramaturg/regisseur worden de individuele liederen en songs aangesmeed en uitgebouwd tot een waar ’Gesamtkunstwerk’. 

Het resultaat, in de vorm van twee Performances, is te horen en te zien op 19 maart 2023 om 19.30 uur in de Landesmusikakademie NRW in Heek en op 25 maart 2023 om 20.00 uur in Akoesticum te Ede.

Zangdocent Thomas Körner, prof. Claudia Patacca en regisseur Andreas Gilles

Uit Nederland zullen daaraan meewerken de sopranen Carina van Aartsen, Cécile van den Boogaard en Kimm van der Meulen, mezzosopraan Marianne Stadlander met pianist Anne Luc van der Vegt en bariton Charles Mol.

Van Duitse zijde zullen meedoen: de sopranen Desiree Bruver, Celina Dick, Johanna Lewitz, Miriam Stiefvater, het duo Cornelia Pleitner en Sigrid Swart, en een vocaal kwartet bestaande uit Leni Heisterkamp, Marie Kaiser, Lara Liesner en Malin Tober met pianist Ansgar Schmeier.

Organisatie: Stichting Euregio Vocalisten Concours in samenwerking met de Landesmusikakademie NRW en het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater Akoesticum.

Het project wordt ondersteund door:

  • Jonge Kunst des Fonds voor Cultuurparticipatie und Fonds Soziokultur
  • Landesmusikrat NRW
  • VSBfonds
  • Prins Bernhard Cultuur Fonds
  • Vrienden van het Lied
  • Bundesverband Deutscher Gesangspädagogen
  • BDG Stiftung Gesang
  • Vocal Vibes
  • Chorverband NRW
  • Gilles Hondius Foundation

 

Perscontact: Annette Ovink, e-mailen: annette.ovink@euregio-vocalworkshop.eu, 0541 517516

Fotos van ‘Stijn Visuals’.